Την ερχόμενη Παρασκευή 22 Αυγούστου η ΕΕ θα παρουσιάσει στα κράτη-μέλη σχέδιο Κανονισμού για τα ροδάκινα μετά το ρώσικο εμπάργκο.

Αυτό διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αφορμή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα για ορισμένα ευπαθή οπωρολαχανικά και προκάλεσαν ανησυχία στους ροδακινοπαραγωγούς, καθώς δεν υπήρξε αναφορά στα εν λόγω προϊόντα.

Οπως αναφέρεται σχετικά, τα μέτρα για τα ροδάκινα αποτέλεσαν ξεχωριστή ανακοίνωση από τον Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. Ντάτσιαν Τσιόλος στις 11 Αυγούστου.

«Τα μέτρα αυτά», αναφέρεται, «ανακοινώθηκαν μετά από την παρέμβαση του έλληνα υΥπουργού – στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών – πριν από περίπου ένα μήνα, με βάση τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η αγορά ροδακίνου.

Μετά και το ρωσικό εμπάργκο η Ε.Ε. επεξεργάστηκε σχέδιο Κανονισμού για τα ροδάκινα, το οποίο θα παρουσιάσει στα Κράτη Μέλη, την ερχόμενη Παρασκευή».

Παράλληλα το υπουργείο σημειώνει, ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφορούν σε ορισμένα άλλα ευπαθή φρούτα και λαχανικά που θίγονται επίσης από το ρωσικό εμπάργκο και που επίσης έχουν ενδιαφέρον για τους παραγωγούς της χώρας μας (ακτινίδια, μήλα, επιτραπέζια σταφύλια, φράουλες κ.λ.π.) και δεν επηρεάζουν τα ήδη ανακοινωθέντα μέτρα για τα ροδάκινα.

Σχόλια