Με μια ανακοίνωση, σε έντονο ύφος, το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς απαντάει σε δημοσιεύματα, που παρερμηνεύοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, τον εμφανίζουν ότι δήθεν «αλλάζει» άποψη ως προς το θέμα της εκλογής του ΠτΔ και ότι «απελευθερώνει» τους βουλευτές από την απόφαση του Συνεδρίου για «όχι» στην προεδρική εκλογή, λέγοντας:

«Επειδή ορισμένοι επιλέγουν να διαβάζουν  κατά το δοκούν τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ FM” και να απομονώνουν φράσεις κατά τις πολιτικές τους ορέξεις, παραθέτουμε το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα για την προεδρική εκλογή, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο σταθμός:

Για τη στάση της ΔΗΜΑΡ στην προεδρική εκλογή

Σε προηγούμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αποφασίστηκε ομόφωνα η στάση των βουλευτών στην εκλογή ΠτΔ. Θα είναι σταθερή. Θα είναι αρνητική για την εκλογή Προέδρου, από την πρώτη ψηφοφορία μέχρι την τρίτη. Αυτό έχω και αυτό καταθέτω στην κουβέντα μας.

Για τα περί «αποστασίας» όσων βουλευτών ψηφίσουν για Πρόεδρο

Μακριά από μένα, οι αφορισμοί περί αποστασίας, κουμπαράδων, αργυρωνήτων και όλα τα σχετικά. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι βουλευτές και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ υπολογίζουν όλη την πολιτική κατάσταση. Αυτό που λέγεται «κρίσιμο μέγεθος για την παρούσα φάση της ελληνικής πολιτικής ζωής» και στο πλαίσιο αυτής της αξιολόγησης αποφάσισαν ότι δεν θα ψηφίσουν ΠτΔ. Καλό είναι λοιπόν ο τόπος να απομακρυνθεί από τις λογικές αποστασίας, αργυρώνητων, εξυπηρετούντων και όλα αυτά. Είναι προφανές ότι (εάν βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ψηφίσει για Πρόεδρο) δεν θα τον θεωρήσω αποστάτη, αργυρώνητο και τα σχετικά».

 

Σχόλια