Η ενισχυμένη πιστωτική γραμμή που κυοφορείται στις Βρυξέλλες απομυθοποιεί τις κυβερνητικές δηλώσεις για «το τέλος των μνημονίων», τονίζει η σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και προσθέτει:  Οι συνθήκες που διαμορφώνονται διεθνώς και οι πιέσεις των δανειστών αποδεικνύουν πόσο αναγκαία είναι για τη χώρα η εθνική συνεννόηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, που εισηγείται η Δημοκρατική Αριστερά.

Σε συνέντευξή, το πρωί της Πέμπτης,  στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Φώτης Κουβέλης  σημείωνε ότι «με τα υπάρχοντα δεδομένα και στη βάση των όσων προανακρούονται, των όσων οι δανειστές μας λένε και από όλα εκείνα, τα οποία καταγράφονται, αυτή την ώρα, στο χώρο της Ε.Ε και του ΔΝΤ φαίνεται ότι η οποιαδήποτε νέα συμφωνία θα υπάρξει, θα έχει πάλι επαχθή μέτρα, θα έχει πολιτικές, οι οποίες δεν θα οδηγούν τη χώρα στην έξοδο από το ουσιαστικό δεσμευτικό και ασφυκτικό περιεχόμενο του μνημονίου» .

«Θα είναι μια άλλη εκδοχή, πάλι μνημονίου και ανεξάρτητα από τον χαρακτηρισμό και τον τίτλο που θα δοθεί στη νέα συμφωνία» τόνιζε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, προσθέτοντας:« Άλλωστε, σας είπα ότι έχουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δείγματα, τα οποία, τούτη την ώρα, καταγράφονται. Εξακολουθεί η τρόικα, οι δανειστές να μιλάνε για τα ζητήματα της περαιτέρω αποσάθρωσης των εργασιακών σχέσεων, δεσμεύσεις άλλου τύπου. Κατά συνέπεια,  η διαπραγμάτευση στην οποία αναφέρθηκα είναι αναγκαίο στοιχείο, προκειμένου να μην φτάσουμε να υπογράψει η παρούσα κυβέρνηση την οποιαδήποτε συμφωνία που δεν θα εμπεριέχει τα στοιχεία της αποδέσμευσης από το ασφυκτικό πλαίσιο που σήμερα διαμορφώνεται στη βάση του μνημονίου.»

 

Σχόλια