«Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τον  ΕΝΦΙΑ για την  είσπραξη ποσών κάτω των 5 ευρώ δείχνουν ξεκάθαρα πως παράλληλα με τον όποιο  δημοσιονομικό στόχο υπάρχει και μια  καθαρά τιμωρητική διάθεση κυρίως προς τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Ταυτόχρονα, συνεχίζει το σχόλιο του γραφείου τύπου της ΔΗΜΑΡ, η επιβολή  πληρωμής φόρου για ανείσπρακτα ενοίκια είναι άδικη και μπορεί να οδηγήσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε αναγκαστικές εξώσεις, αλλά και αυτοδικίες ακόμη και σε περιπτώσεις ενοικιαστών που αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Η πρόθεση μάλιστα -σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό- να αυξηθεί η τιμή των εισιτήριων στα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τους ανθρώπους της εργασίας  -λίγους μόλις μήνες μετά την μείωση  της τιμής- αποδεικνύει  ξεκάθαρα την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων ώστε να μην περιθωριοποιηθεί ακόμη περισσότερο μεγάλο τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας. Φαίνεται πως η κυβέρνηση παρέλαβε «καμένη γη» στην οικονομία  από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και  για αυτό και το μόνο της ενδιαφέρον είναι πως  θα βρεθεί κάποια θέση  να βολευτεί και ο «υπουργός» των 24 ωρών Δημήτρης Καμμένος. Έστω και ως αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Ίσως μετά από 20 ολόκληρες μέρες  και την παρουσία  του στην άσκηση Παρμενίων τα ρατσιστικά και ομοφοβικά του μηνύματα στα social media να παραγράφονται, καταλήγει το σχόλιο της ΔΗΜΑΡ.

Σχόλια