Η έκθεση της Eurostat  σε συνδυασμό με τις εκθέσεις ανεξάρτητων ινστιτούτων, τραπεζικών ιδρυμάτων και οργανισμών όπως ο ΟΟΣΑ, επιβεβαιώνουν ακόμη περισσότερο το πλήρες αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής, τονίζει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, επισημαίνοντας για ακόμα μια φορά ότι η καταπολέμηση της ανεργίας αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τη χώρα.

Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς:

Τα ποσοστά ρεκόρ  που εξακολουθεί να καταγράφει η ανεργία στη χώρα, όπως εμφανίζονται στην έκθεση της Eurostat  για το μήνα Σεπτέμβριο, σε συνδυασμό με τις εκθέσεις ανεξάρτητων ινστιτούτων, τραπεζικών ιδρυμάτων και οργανισμών όπως ο ΟΟΣΑ, επιβεβαιώνουν ακόμη περισσότερο το πλήρες αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής. Η ανεργία και η τεράστια ανάπτυξη των κοινωνικών ανισοτήτων προσδίδει χαρακτήρα εθνικής ανάγκης  για την αλλαγή της πολιτικής, η οποία διευρύνει το κοινωνικό χάσμα και διαλύει την όποια κοινωνική συνοχή.

Παρά τη θλιβερή ελληνική πρωτιά στα ποσοστά  ανεργίας μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, η κυβέρνηση σχεδιάζει και άλλες απολύσεις στο Δημόσιο και αδυνατεί να αντισταθεί στις επιταγές της τρόικας για άρση των περιορισμών στις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Η Δημοκρατική Αριστερά, θεωρώντας ότι η καταπολέμηση της ανεργίας αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τη χώρα, έχει προτείνει δεσμευτική συμφωνία για νέο επενδυτικό πρόγραμμα, που κατά βάση θα στηρίζεται στις δημόσιες επενδύσεις, με στόχο τη μείωσή της κατά 10% σε τρία χρόνια.

 

Σχόλια