Πρόταση στον επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού), πρώην πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ και μέχρι πρότινος πρόεδρο του δ.σ. της «Αυγής» -σύμφωνα με την εφημερίδα- Βασίλη Μουλόπουλο, κατέθεσε η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη τη Δευτέρα, προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Σύμφωνα με τον ΔΟΛ, ο κ. Μουλόπουλος «απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Σε δήλωσή του, ο κ. Μουλόπουλος επεσήμανε ότι «η τριαντάχρονη θητεία μου στον ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».

Οι εξελίξεις στον ΔΟΛ προκάλεσαν αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΑΡ: O νέος «επενδυτής» στον ΔΟΛ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η προσπάθεια ελέγχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού αποτελεί ατόπημα καθώς δημιουργεί οξύ πρόβλημα διαφάνειας και δημοκρατίας καλλιεργώντας, συνθήκες διαπλοκής με ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα .Φαίνεται ότι οι ήττες από τα παιχνίδια στο πεδίο της ενημέρωσης δεν έγιναν κατανοητές. O tempora o mores!», αναφέρει σε σχόλιό της η ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας ότι «τελικά ο νέος “επενδυτής” ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ανδ. Λοβέρδος: Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι αδίστακτοι

«Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι αδίστακτοι», αναφέρει σε σχόλιό του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.
«Προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να ελέγξουν την ενημέρωση. Το στραπάτσο από το νόμο Παππά τίποτα δεν τους δίδαξε. Τώρα βάζουν τον «δικό τους» Μουλόπουλο στο ΔΟΛ και θέτουν τον οργανισμό και τους εργαζομένους του υπό καθεστώς εκβιασμού κατ’ ουσία», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.
«Τα σχέδια που απεργάζονται όμως στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας θα καταρρεύσουν σα χάρτινος πύργος όπως ακριβώς καταρρέουν και οι ίδιοι πολιτικά μέρα με τη μέρα. Επειδή γνωρίζουν ότι το τέλος τους πλησιάζει έχασαν παντελώς την ψυχραιμία τους», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στ. Θεοδωράκης: Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ ο ΔΟΛ

«Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ – Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο», σχολίασε μέσω Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε. τώρα και στα ΜΜΕ», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚΙΔΗΣΟ: Δεν υπάρχουν λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν αυτήν την ενέργεια

«Ο ΔΟΛ ανακοίνωσε σήμερα ότι, ζήτησε από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, δημοσιογράφο, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της κομματικής εφημερίδας ΑΥΓΗ, “να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ και ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση”. Ποτέ στη μετά τη Μεταπολίτευση ιστορία του τόπου, δεν υπήρξε ανάλογο φαινόμενο απροκάλυπτης παρέμβασης ενός κόμματος και μιας κυβέρνησης στον χώρο του Τύπου», σχολιάζει από την πλευρά του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, προσθέτοντας: «Και μάλιστα, για ζητήματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση και τη λειτουργία μιας εκδοτικής επιχείρησης».
Το ΚΙΔΗΣΟ σημειώνει ότι «μπροστά στο σημερινό γεγονός, ωχριούν και οι απαράδεκτες από κάθε άποψη υπόγειες διαδρομές της συντήρησης με τη διαπλοκή και τα ΜΜΕ. Δεν υπάρχουν λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν αυτήν την ενέργεια».

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση δεν αντέχει την ελεύθερη δημοσιογραφία

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, καταλογίζοντάς της ότι τοποθετεί τοποτηρητή στον Οργανισμό, καθώς και ότι δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία.
«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της», αναφέρει η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της.
Όπως τονίζει, η στάση της κυβέρνησης προς τους εκδότες είναι η εξής:
«Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους».
«Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους».
«Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει».

Σχόλια