Η ΔΗΜ.ΑΡ αντέχει στην τρομερή πίεση που ασκούν τα υπόλοιπα κόμματα .

Σταθεροποιεί τις θέσεις της, συσπειρώνει τους ανθρώπους της σ, έναν κόσμο που αλλάζει σε μια κοινωνία που συγκλονίζεται.

Ανοιχτή σε καινούργιες αναζητήσεις μέσα από την συνεισφορά της στις καθημερινές πολιτικές δραστηριότητες, διαμορφώνει ένα καινούργιο τρόπο σκέψης και πολιτικής συμπεριφοράς, μια νέα αντίληψη συλλογικότητας που συμβάλει στην αποτελεσματική οργάνωση της πολιτικής ζωής της χώρας.

Αντανακλώντας τις ευαισθησίες της κοινής γνώμης συμμετέχει σε μια εκλογική και μετεκλογική Συμπαράταξη και μάχεται με την δική της δυναμική για μια κοινωνία των πολιτών και όχι των κομμάτων.

Αφήνει πίσω ό,τι διχάζει τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας , τον προοδευτικό χώρο της αριστεράς.

Με σκέψη προχωρημένη και διεισδυτική ξεπερνώντας το φοβικό σύνδρομο του κόμματος εκείνου που παρακολουθεί αμέτοχο την απογοήτευση ενός Λαού ,την καθυστέρηση του και την κοινωνική καταπίεση του, προβάλλεται σαν μια Αριστερή πολιτική δύναμη η οποία δημιουργεί πρόσφορες συνθήκες για θετικές προσδοκίες.

Στο πρόγραμμα της κεντρική θέση έχουν τα απλά καθολικά αιτήματα όπως η κάθαρση της πολιτικής μας ζωής, η σταδιακή αποδέσμευση από τις δανειακές συμβάσεις, ανάπτυξη, παραγωγικότητα, λύση του μεταναστευτικού ,δημιουργία κράτους δίκαιης προστασίας κυρίως για τους φτωχούς και τους άνεργους και όλους τους πολίτες και η συνετή εξωτερική πολιτική.

Οι θέσεις αυτές έγιναν αποδεκτές και ίσως για πρώτη φορά μπορούν να στηριχθούν ορισμένα συμπεράσματα σε σχέση με τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, όπως ότι οι ιδέες και οι θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ μπορούν και πρέπει να δημιουργούν θεσμούς διεύρυνσης της δημοκρατικής ζωής , μπορούν και πρέπει να διαμορφώνουν ενεργά την κοινωνική συνείδηση και υπαγορεύουν νέες πολιτικές συμπεριφορές που αντιλαμβάνονται πάνω απ, όλα την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για τα άμεσα προβλήματα του τόπου.

Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια παρ, όλες τι προσωπικές μας αγωνίες ,σε όλα εκείνα που συγκροτούν την εξέλιξη. Οποιαδήποτε δογματική , ανελαστική σκέψη οδηγεί με πλήρη βεβαιότητα σε πολιτική δοκιμασία και ήττα που δεν αντέχει πια η κοινωνία μας.

Η στάση της ΔΗΜ.ΑΡ και η αυτοτελής συμμετοχή της στην Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι στάση ιστορικής πρωτοβουλίας, στάση τόλμης που αποτρέπει την καθυστέρηση και την απομόνωση και αναδεικνύει την διαφορετική κουλτούρα της Ανανεωτικής Αριστεράς που με την επιλογή της ασκεί κοινωνικό , και πολιτικό έργο και διεκδικεί με έναν ήπιο αλλά ουσιαστικό, δημοκρατικό λόγο την αποκατάσταση των δεσμών της Αριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας με την ευρύτερη κοινωνία.

Η Ισμήνη Μώρου είναι μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ και Υπ. Βουλευτής της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κέρκυρας

Σχόλια