Ο εχθρός είναι εντός των πυλών, απαιτούνται υπερκομματικές πρωτοβουλίες με διακομματική στήριξη, αναφέρεται στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Πέντε χρόνια μετά την «εμφάνιση» της Χρυσής Αυγής κανείς δεν δικαιούται να εκπλήσσεται πλέον με την αποτρόπαια ναζιστική της δράση. Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να χύνει το δηλητήριο της στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στα δικαστήρια και μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο» τόνισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη με αφορμή τις νέες προκλήσεις της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι «το πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μιθριδάτη. Οι ανακοινώσεις καταδίκης από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου είναι πλέον ανεπαρκείς. Η απόλυτη απομόνωση της Χρυσής Αυγής είναι καθήκον όλων μας. Απαιτούνται υπερκομματικές πρωτοβουλίες με διακομματική στήριξη. Απαιτείται εγρήγορση στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία.

Η Δημοκρατία οφείλει να αυτοπροστατεύεται. Το Κράτος Δικαίου είναι το όπλο μας απέναντι στα όπλα των δολοφόνων. Να δράσουμε στα σχολεία, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας. Να εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος. Να δώσουμε ασφάλεια και δικαιώματα σε αυτούς που κινδυνεύουν. Να ξεριζώσουμε κάθε ναζιστικό θύλακα στην διοίκηση και τα σώματα ασφαλείας. Να ενισχύσουμε τις άμυνες του πολιτεύματος στην επικείμενη Συνταγματική αναθεώρηση. Να θέσουμε ολοκληρωτικά εκτός νόμου την ναζιστική βία και τους εκφραστές της. Δεν υπάρχει χρόνος. Ο εχθρός είναι εντός των πυλών».

Σχόλια