Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης Υπεύθυνος Οικονομικής πολιτικής ΔΗΜΑΡ και μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την κύρια ευθύνη για την περαίωση των διαπραγματεύσεων .Ο τρόπος που αντιμετωπίζει το κλείσιμο της αξιολόγησης εγκυμονεί κινδύνους για ακραίες παραχωρήσεις υπό το φάσμα της αποπληρωμής χρεών 7,4 δις ευρώ τον προσεχή Ιούλιο .

Oι εταίροι δανειστές και το ΔΝΤ έχουν τις δικές τους εμμονές αλλά η έλλειψη συνέπειας και αξιοπιστίας τους τροφοδοτεί με επιχειρήματα.

Δεν μπορεί η χώρα να προχωρήσει μόνο με την επιβολή φόρων. Αυτή δεν είναι αναπτυξιακή πρόταση ούτε και είναι διατηρήσιμη.

Τα κόλπα Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά στις συντάξεις για την οποία πιέζουν τώρα οι δανειστές , θα είχαν αποφευχθεί εάν εφαρμοζόταν οι ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις με το νόμο Λοβέρδου-Κουτρουμάνη. Δεν θα το βρίσκαμε μπροστά μας το ασφαλιστικό σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Εμμονές ιδεολογικές οδηγούν σε δύσκολες καταστάσεις.

Μπορείτε να δείτε το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, δεν υπάρχει αξιοπιστία. Τι έγινε με τη Socar ; Που είναι τα 180 εκατ ευρώ που είχαν μπει στο προυπολογισμό ; Για αυτό και ζητούν μέτρα.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να φτάσει τη χώρα στο γκρεμό και να ρωτά «πες μου τώρα τι να κάνω;» Τώρα θα έχει την αποκλειστική ευθύνη.

Σχόλια