Για όλα τα κόμματα είναι δείγμα υγείας η ύπαρξη αναζητήσεων, διαφορετικών προσεγγίσεων ειδικά σε περιόδους, όπως η σημερινή που δεν επιτρέπει την επανάληψη των ευκολιών του παρελθόντος.

Για ένα κόμμα όμως που εμφανίζεται έτοιμο να κυβερνήσει είναι αναγκαίο να έχει το σύνολο του στελεχιακού του δυναμικού κάποιες κοινές απόψεις γύρω από τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι δυνατόν οι μισοί να προωθούν πολιτικές που θα κινηθούν στο δύσβατο έδαφος της Ευρωζώνης και οι άλλοι μισοί να υποστηρίζουν την έξοδο από το Ευρώ και την αναζήτηση πολιτικών διεξόδων με βάση τις συνταγές των Κομμουνιστικών κομμάτων από τα χρόνια του μεσοπολέμου.

Οι απόψεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, εδώ και χρόνια με επιμονή κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Πως, είναι δυνατόν όμως αυτές οι δύο στρατηγικές να συνυπάρχουν;                                                                                                                                                                                                              

Αρκεί ως συγκολητική ουσία ο λαϊκισμός και τα αναθέματα κατά του μνημονίου. Μήπως οι λαμπεροί αστέρες τύπου ‘’ Λαζόπουλου ‘’, που όπως διαβάζουμε αναμένεται να κοσμήσουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα λύσουν αυτές τις αντιφάσεις ; Για να φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά δεν αρκούν τα αναθέματα. Χρειάζεται ξεκάθαρος πολιτικός λόγος και η αναζήτηση ευρύτερων συνεργασιών. Είναι καιρός η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί τα αυτονόητα.

Σχόλια