Η Ελλάδα έχει μία τελευταία ευκαιρία για να αποφύγει την έξοδο από το ευρώ. Αυτό είναι το κοινό «μήνυμα» που μεταφέρουν στα πρωτοσέλιδά τους οι μεγάλες ξένες εφημερίδες.

Με μια μεγάλη φωτογραφία στο κέντρο με τον Γιάνη Βαρουφάκη να αποχωρεί από το υπουργείο Οικονομικών πάνω στη μοτοσικλέτα του οι Finanacial Times σημειώνουν πως σήμερα το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει τη νέα πρόταση μεταρρυθμίσεων στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης. Αυτή είναι και η τελευταία ευκαιρία της Αθήνας για να αποφύγει την έξοδο από το ενιαίο νόμισμα, γράφει η εφημερίδα, ενώ σημειώνει ότι η ΕΚΤ κούρεψε περαιτέρω τις εγγυήσεις των τραπεζών αλλά κράτησε αμετάβλητο τον ELA, και όλοι κοιτούν την ημερομηνία ορόσημο της 20ης Ιουλίου, που λήγουν δόσεις ομολόγων της ΕΚΤ ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα έχει προθεσμία 24 ώρες, ενώ η Μέρκελ απαιτεί νέο σχέδιο από την Αθήνα, είναι ο τίτλος του σημερινού Guardian. H εφημερίδα μεταξύ άλλων επισημαίνει πως οι φόβοι ότι οι ελληνικές τράπεζες θα ξεμείνουν εντελώς από μετρητά, εντείνονται, ενώ στην πρώτη της σελίδα έχει μεγάλη φωτογραφία της εξόδου Βαρουφάκη.

 

Η Γερμανία αρνείται να αφήσει την Ελλάδα να την γλυτώσει, είναι ο τίτλος της σημερινής Daily Telegraph, στο πρωτοσέλιδο της οποίας φιγουράρει μία μεγάλη… εγκάρδια φωτογραφία της Μέρκελ και του Ολάντ.

 

 

Σχόλια