Ο πρόεδρος της Κομισιόν,  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απαντώντας σε ερώτηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Ευρωβουλή για τις δηλώσεις του περί «ακραίων πολιτικών στην Ελλάδα» και την παρέμβαση – προτροπή του προς τους Έλληνες να μην εκλέξουν «εξτρεμιστικές δυνάμεις» στην εξουσία, σε μια προσπάθεια να αντικρούσει τις καταγγελίες για «απροκάλυπτη παρέμβαση» του στην εσωτερική πολιτική της χώρας, επιχείρησε να ανασκευάσει, δηλώνοντας αγανακτισμένος ότι εννοούσε την άκρα Δεξιά.

«Εννοούσα την άκρα δεξιά και δεν καταλαβαίνω γιατί την υπερασπίζεται η Αριστερά», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Εγώ δεν καταλαβαίνω ελληνικά γι αυτό δεν ξέρω τι ακριβώς έγραψε ο ελληνικός τύπος, αλλά αναφέρθηκα στους εξτρεμιστές στην Ελλάδα… Μην υπερασπίζεστε την Άκρα δεξιά. Δεν μου πέρασε η ιδέα ότι μπορεί να είστε εξτρεμιστές. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί η ελληνική Αριστερά υπερασπίζεται εδώ την άκρα Δεξιά. Μισώ την άκρα δεξιά»., ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Στην συνέχεια διεκδίκησε το δικαίωμα του, όπως είπε, να μιλάει όποτε θέλει ακόμα και εάν αυτά που λέει είναι για πολλούς δυσάρεστα: «Είμαι πρόεδρος της Κομισιόν, διακήρυξε «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ευνουχίστηκα όταν ήρθα στο Στρασβούργο. Δικαιούμαι να μιλάω. Στην Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία λέω διάφορα, που δεν αρέσουν στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση. Δεν θα με σταματήσετε από το να μιλάω. Έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό».

 

Σχόλια