«Οι ανάγκες χρηματοδότησης παραμένουν πολύ μεγάλες για την Ελλάδα» δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ρεζά Μογαντάμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Ουάσιγκτον.

Χαρακτήρισε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές «πετυχημένη» και «θετικό γεγονός» και ότι «πιθανόν, η Ελλάδα να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση», υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα ότι «οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ μεγάλες. Πολύ μεγαλύτερες από τα κεφάλαια που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από τις αγορές».

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ διατύπωσε την άποψη ότι η «πετυχημένη έξοδος» της Ελλάδας στις αγορές οφείλεται στην «πετυχημένη εφαρμογή» του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής και ότι επίσης οφείλεται στη «δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων» της Ελλάδας για να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

Ανέφερε ότι «οι ανάγκες χρηματοδότησης παραμένουν πολύ μεγάλες, το χρέος παραμένει πολύ υψηλό και αυτά τα θέματα συνεχίζουν να είναι και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Ευρώπη και το Ταμείο, στο πλαίσιο των μελλοντικών αξιολογήσεων, επειδή οι ανάγκες χρηματοδότησης για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι αρκετά μεγάλες», τονίζοντας παράλληλα ότι «θα πρέπει να συνεχίσουμε την αναγκαία υποστήριξη».

 

 

Σχόλια