Δύο συγκεντρώσεις υπέρ και κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, αντιστοίχως, έγιναν σήμερα.

Οι εργαζόμενοι στην επένδυση, μαζί με τις οικογένειες τους και παρά την πρωινή χιονόπτωση, συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση Χοντρό Δέντρο και ανά διαστήματα κλείνουν συμβολικά τον δρόμο και τον ανοίγουν πάλι, καθώς, όπως λένε, δεν είναι στις προθέσεις τους να ταλαιπωρήσουν τους οδηγούς αυτοκινήτων που κινούνται στην περιοχή.

 

IMG_7184

Οι περίπου 2.000 εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και ο πρόεδρος του σωματείου εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» κατηγόρησε για «εμπαιγμό» εις βάρος τους τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

 

tromaktiko265 Mar. 20 12.04

 

Πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία διεκδικούν τη συνέχιση της εργασίας τους και προετοιμάζουν μαζική κάθοδο και διαμαρτυρίες στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, στη διασταύρωση της Μεγάλης Παναγιάς έχουν συγκεντρωθεί πολίτες από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού.

 

14268472902008764755

 

«Το χιόνι και το κρύο δεν μας πτοούν. Διαδηλώνουμε και ζητάμε να σταματήσει τώρα η καταστροφή που προκαλεί η επένδυση στις Σκουριές και να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών» επισήμανε ο Σωτήρης Τσόκας, από την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια θα κάνουν πορεία μέχρι τις Σκουριές και σκοπός τους είναι να φτάσουν ειρηνικά χωρίς να συναντήσουν τους εργαζόμενους στα μεταλλεία ή αστυνομικές δυνάμεις.

«Δεν έχουμε τίποτε με τους ανθρώπους που εργάζονται στην επένδυση, αλλά είμαστε αντίθετοι με την καταστροφή που προκαλεί η επένδυση» τόνισε ο κ. Τσιόκας.

 

Σχόλια