Το μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης, σχολιάζοντας την παραίτηση Θεοχάρη στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook, την χαρακτήρισε σαν συνήθη πρακτική του «αποδιοπομπαίου τράγου», που απαξιώνει τον θεσμό του Γ.Γραμματέα Εσόδων, που η εφαρμογή της χαιρετίστηκε ως μεταρρύθμιση.

Αναλυτικά ο κ. Χατζησωκράτης, γράφει:

Σέβομαι την παραίτηση για «προσωπικούς λόγους» του Γ.Γ. Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη, αλλά είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην συνήθη πρακτική του «αποδιοπομπαίου τράγου». Είναι λυπηρό εντός ενός χρόνου ένας θεσμός, αυτός του Γ. Γραμματέα Εσόδων 5ετούς θητείας μετά από διαγωνισμό, που χαιρετίστηκε ως μεταρρύθμιση, να οδηγείται εντός χρόνου στην απαξίωση και ουσιαστικά στην ακύρωση.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν μπορεί να υλοποιείται ουσιαστικά και να γίνεται αποτελεσματική από εντεταλμένες κρατικές υπηρεσίες αν δεν συνοδεύεται από μια διάχυτη πολιτική βούληση για τον σκοπό αυτό και κυρίως αν παρεμποδίζεται από σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, την τελευταία περίοδο, που φοροαπάλλαξαν επιχειρήσεις και επιχειρηματίες.

 

Σχόλια