«Νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας» δήλωσε για μία ακόμα φορά ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, επαναλαμβάνοντας ότι «εξτρεμιστές» υφάρπαξαν την εξουσία στο Κίεβο και προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα αρνηθούν να υπακούσουν σε «εντολές εγκληματιών».

Σε διάγγελμά του από το ρωσικό Ντοστόφ, ο ανατραπεί πρόεδρος χαρακτήρισε παράνομες τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Μαΐου, ενώ επέρριψε στη νέα ηγεσία του Κιέβου τον «κίνδυνο να αποσχιστεί η Κριμαία».

«Είμαι ακόμη ζωντανός, είμαι ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας, και επιπλέον ο ανώτατος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, και είμαι βέβαιος ότι οι στρατιώτες δεν θα υπακούσουν στις διαταγές εγκληματιών» είπε ο Γιανουκόβιτς.

«Δεν παραιτήθηκα από την προεδρία, δεν εγκατέλειψα τη χώρα» είπε ο έκπτωτος πρόεδρος, λέγοντας πως βρισκόταν στο Χάρκοβο όταν «πραξικοπηματικά», όπως είπε, η «συμμορία στο Κίεβο» καταλάμβανε την εξουσία.

Ο Γιανουκόβιτς επέκρινε επίσης την παροχή οικονομικής στήριξης από τις ΗΠΑ στο Κίεβο, λέγοντας πως «από όσο ξέρω, η αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει τη χρηματοδότηση κυβερνήσεων που ήρθαν στην εξουσία πραξικοπηματικά».

Σχόλια