Τουρκικά μαχητικά στην περιοχή της Μυκόνου βρέθηκαν αντιμέτωπα με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα τουρκικά μαχητικά καταδίωξαν αεροσκάφος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, από την περιοχή του εναέριου χώρου των Ψαρών έως την Μύκονο.

Το αεροσκάφος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που ενεπλάκη στο περιστατικό, είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο της σωστής λειτουργίας των ραδιοβοηθημάτων και όπως έγινε γνωστό, είχε εγκαίρως καταθέσει σχέδιο πτήσης και εξέπεμπε κανονικά σήμα όπως προβλέπεται για όλα τα αεροσκάφη της Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι κινήσεις των τουρκικών αεροσκαφών προκάλεσαν συναγερμό στο Ελληνικό Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, που έδωσε εντολή για τη απογείωση ελληνικών μαχητικών, προκειμένου να αναχαιτίσουν τα αντίπαλα F16.

Ακολούθησε αερομαχία και αναχαιτίστηκαν τα τουρκικά F16.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μετέβαινε από την Χίο στα Ψαρά για να επισκεφτεί το φυλάκιο του ελληνικού στρατού που βρίσκεται στο νησί.

Ο Έλληνας αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης κάλεσε πάντως στην «κόκκινη» γραμμή τον τούρκο ομόλογό του, ο οποίος ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό και είπε ότι θα περάσουν τον Τούρκο πιλότο από πειθαρχικό για το παράπτωμά του και ότι πιθανόν να έχασε τον δρόμο.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

 

Σχόλια