Την αθώωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για την επίθεση σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, ζήτησε ο εισαγγελέας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

«Η πράξη του κατηγορουμένου ήταν απαράδεκτη. ´Έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκρατηθεί. Η συμπεριφορά του δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση» υπογράμμισε ο εισαγγελέας και συνέχισε:

«Και ο ίδιος ο κατηγορούμενος αναγνώρισε ότι η αντίδραση του δεν ήταν η δέουσα. Επιχείρησε τουλάχιστον 3 χτυπήματα, το ένα βρήκε στόχο, αλλά για να ορίσουμε την πράξη νομικά έχει σημασία ο τρόπος. Το χτύπημα δεν ήταν ίσιο. Οι κινήσεις δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματικής βλάβης, η οποία για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική Δίωξη», κατέληξε.

Το συμβάν σημειώθηκε τον Ιούνιο του έτους 2012, όταν οι Κασιδιάρης και Κανέλλη βρέθηκαν στο στούντιο του ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Τότε, ο Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε φραστικά κατά της Ρένας Δούρου με αποτέλεσμα να παρέμβει η Λιάνα Κανέλλη, την οποία στη συνέχεια χαστούκισε.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη βρέθηκε από νωρίς το πρωί στην Ευέλπιδων, για να προσαχθεί λίγο αργότερα και ο προφυλακισμένος βουλευτής.

Απολογούμενος ο κ. Κασιδιάρης, χαρακτήρισε «ακραία αντίδραση» την επίθεση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη. Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε «λανθασμένη ενέργεια» όσα έγιναν στην επίμαχη εκπομπή και τόνισε πως «Όχι. Ένας άνδρας δεν σηκώνει ποτέ το χέρι του να χτυπήσει μια γυναίκα. Είχα μια άσχημη στιγμή. και δυστυχώς εμφανίζομαι ως άνδρας που χτυπάει γυναίκες».

Ο βουλευτής, που χθες απολογήθηκε για την υπόθεση του «βίντεο Μπαλτάκου», είναι αντιμέτωπος, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, για τις κατηγορίες της απρόκλητης και έμπρακτης εξύβρισης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Και ο ίδιος ο κατηγορούμενος έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος των κ.κ. Κανέλλη και Δούρου για το αδίκημα της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.

 

Σχόλια