Με τη συνάντηση της Αθήνας κλείνει ο κύκλος των ανοιχτών εκδηλώσεων της «Πρωτοβουλίας των Πέντε» δημάρχων, που πραγματοποιείται την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014.

Η 5η ανοιχτή εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των Πέντε», στην οποία συμμετέχουν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος, έχει ως θέμα «Νέες Πόλεις, Νέα Αυτοδιοίκηση» και θα πραγματοποιηθεί τηνΤετάρτη 12 Μαρτίου στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη(Πειραιώς 138).

Την Πέμπτη 13 Μαρτίου, στις 12.00, οι πέντε δήμαρχοι θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου για τα συμπεράσματα του πρώτου κύκλου της «Πρωτοβουλίας», στο Δημαρχείο της Αθήνας (Αθηνάς 63).

Προηγήθηκαν τέσσερις ημερίδες ανοιχτές εκδηλώσεις της «Πρωτοβουλίας των Πέντε» στις πέντε μεγάλες πόλεις. Στο Βόλο οι εργασίες είχαν ως κεντρικό θέμα «Κοινωνική Πολιτική και Αλληλεγγύη», στη Θεσσαλονίκη «Ο ρόλος των Πόλεων στην Ανάπτυξη», στην Πάτρα, «Τοπική Διακυβέρνηση και Ολοκληρωμένη Εξυπηρέτηση του Δημότη» και στα Γιάννενα «Συμμετοχή του Πολίτη και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Σχόλια