Με κατηγορηματικό τρόπο, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, όπως είχε ζητήσει, νωρίτερα σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο.

Έπειτα από τη συνάντησή του -όπως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας ζήτησε πάλι απόψε πρόωρες εκλογές. Ζήτησε, δηλαδή, αυτό που απεύχεται ο ελληνικός λαός και που φοβούνται οι αγορές».

«Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω ότι πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν. Έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι οι Έλληνες βουλευτές, υπεύθυνα σκεπτόμενοι, τον Φεβρουάριο θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας» είπε εν συνεχεία, εκφράζοντας την πίστη του ότι θα συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες 180 ψήφοι για την ανάδειξη Προέδρου από την παρούσα Βουλή.

«Διανύσαμε πολύ δρόμο, για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα» κατέληξε ο πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπούλια.

Τι ειπώθηκε κατά την άφιξη του κ. Σαμαρά στο Προεδρικό

«Ήρθα να σας ενημερώσω για τα εσωτερικά θέματα, τα διεθνή, την οικονομία, την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα ταξίδια μου σε Κύπρο και Αίγυπτο. Έχουμε πολλά να πούμε», είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Το τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεκίνησε μετά την ορκωμοσία του Νίκου Δένδια ως υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Κώστα Σκρέκα ως υπουργού Ανάπτυξης.

«Είναι ενδιαφέροντα αυτά που έρχονται κι αυτά που πέρασαν κι άφησαν τα ίχνη τους. Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συναίνεση και ομοθυμία», επισήμανε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

«Σας άκουσα και πριν και συμφωνώ απολύτως», απάντησε ο κ. Σαμαράς.

Σχόλια