Στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης η νέα ελληνική πρόταση προς τους Θεσμούς – που αποστέλλει στον πρόεδρο του Eurogroup μέσω mail – προκειμένου την Παρασκευή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να λάβει γνώση η Ολομέλεια και να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα θα ζητηθεί από τους βουλευτές η εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό,Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευθούν επί τη βάσει αυτού του κειμένου.

Αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το οριστικό κείμενο θα κατατεθεί και πάλι στη Βουλή προκειμένου να πάρει εκ νέου έγκριση και να γίνει νόμος του κράτους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε το βράδυ της Πέμπτης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου που ενέκρινε την πρόταση, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ενημερώθηκε.

Σημειώνεται πως το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας, με θέμα την έγκριση της πρότασης.

Για την ολοκλήρωση των κομματικών διαδικασιών απομένει, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπήςπου είναι προς το παρόν ανοιχτή ως προς τον χρόνο πραγματοποίησής της, με πιθανότερη ημέρα, το Σάββατο.

 

Σχόλια