Μόνο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ που είναι ληξιπρόθεσμη (αν δεν έχει πληρωθεί) θα μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση των 72 έως 100 δόσεων, ενώ οι υπόλοιπες δόσεις ως μη ληξιπρόθεσμες ή θα πληρωθούν κανονικά ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12 ως 24 δόσεων.

Αυτό διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το οποίο, ούτως ή άλλως, η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων δεν θα μπορούσε να υπαχθεί στις 100 δόσεις της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω του ελάχιστου ποσού κάθε δόσης που είναι 50 ευρώ.

Μάλιστα εντός των επομένων ημερών αναμένεται κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη αλλαγή στον νόμο που να δικαιολογεί την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δόσεων καταβολής τω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο ( από 72 ως 100 δόσεις). Υπενθυμίζεται ότι η Τρόικα είχε προβάλει αντιρρήσεις σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμων υποστηρίζοντας ότι θα οδηγούσε σε απώλεια εσόδων για το Δημόσιο.

ΔΗΜΑΡ: Με λεονταρισμούς και μεγαλοστομίες δεν ασκείται πολιτική
«Οι συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις  ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο αποδεικνύουν ότι με λεονταρισμούς και μεγαλοστομίες δεν ασκείται πολιτική. Μπροστά στις πιέσεις της τρόικας το υπουργείο οικονομικών εξαιρεί από τη ρύθμιση τους βεβαιωμένους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ και ανατρέπει τους προϋπολογισμούς χιλιάδων νοικοκυριών, που έχουν εξαντλήσει  ήδη τις φοροδοτικές τους ικανότητες» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά. με αφορμή την κυβερμνητική απόφαση που θέτει εκτός ρύθμισης τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.
Σχόλια