Ο Σάντσες Σερέν είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών στο Ελ Σαλβαδόρ. «Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος» το σύνθημα των οπαδών, του πρώην αντάρτη.

Ο πρώην αντάρτης Σάντσες Σερέν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στο Ελ Σαλβαδόρ, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο, μετά τον έλεγχο των πρακτικών της ψηφοφορίας του δεύτερου γύρου που διεξήχθη την Κυριακή.

Το δικαστήριο θα πρέπει, ωστόσο, να περιμένει τρεις ημέρες πριν διακηρύξει επίσημα τον νικητή, εν αναμονή ενδεχόμενων προσφυγών.

Ο 69χρονος Σάντσες, υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος της αριστεράς, της πρώην ανταρτικής οργάνωσης Φαραμπούντο Μαρτί Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (FMLN), επικράτησε μόλις με μερικές χιλιάδες ψήφους έναντι του αντιπάλου του Νόρμαν Κιχάνο, της δεξιάς Εθνικιστικής Ρεπουμπλικανικής Συμμαχίας (ARENA), ο οποίος επίσης διεκδίκησε τη νίκη, κατηγορώντας το αντίπαλο στρατόπεδο για νοθεία.

Το Εκλογικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της Κυριακής, δίνοντας 50,11% των ψήφων στον Σάντσες Σερέν έναντι 49,89% που έλαβε ο Κιχάνο, ο πρώην δήμαρχος του Σαν Σαλβαδόρ.

Σχόλια