Αμετανόητη εμφανίζεται η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, σε κείμενό της που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.

Σε 4 σελίδες η Πόλα Ρούπα επιτίθεται κατά της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των μέσων ενημέρωσης και ξεκαθαρίζει: Δεν πρόκειται να παραδοθώ, ας έρθουν να με πιάσουν.

«Τον σύντροφό μου τον έχουν βαριά τραυματισμένο στα χέρια τους. Η εκδικητικότητά τους ήταν αναμενόμενη». «Οσον αφορά εμένα, σοβαρά, περιμένανε και περιμένουν να παραδοθώ; Δεν θα τους κάνω τη χάρη. Ας έρθουν να με πιάσουν».

«Το πεδίο για τον Επαναστατικό Αγώνα είναι ανοιχτό», «θα συνεχίσω να αγωνίζομαι» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η καταζητούμενη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Παναγιώτα (Πόλα) Ρούπα.

Στο κείμενο της η Ρούπα αναφέρεται στη συμπλοκή της 16ης Ιουνίου στο Μοναστηράκι που οδήγησε στον τραυματισμό και τη σύλληψη του Μαζιώτη, τον οποίο χαρακτηρίζει «αιχμάλωτο του κοινωνικού και ταξικού πολέμου». Η ίδια υποστηρίζει ότι «οι μπάτσοι συνειδητά επέλεξαν να διεξάγουν μια ένοπλη σύγκρουση σε ένα μέρος γεμάτο κόσμο», ενώ χαρακτηρίζει «γελοιότητες» ότι ο Μαζιώτης είχε εντοπιστεί νωρίτερα.

«Ολη η προπαγάνδα περί εντοπισμού του έγινε για να δηλωθεί δημοσίως ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και ειδικά η «αντιτρομοκρατική» παράγει έργο και ότι είναι αποτελεσματική. Μόνο που αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Ολο το προηγούμενο διάστημα είμαστε συνεχώς ανάμεσά τους. Κινούμαστε παντού. Περνούσαμε δίπλα τους. Τους βλέπαμε και δεν μας έβλεπαν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ημουν, είμαι και θα είμαι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα»

«Δεν τους φτάνει που έχουν τον Μαζιώτη με διαλυμένο χέρι από σφαίρα, με την κατάσταση της υγείας του να είναι σοβαρή, και ενώ έχει δημοσιοποιηθεί η ανάγκη για στενή ιατρική παρακολούθηση και για νέες χειρουργικές επεμβάσεις, τον υποχρέωσαν σε εκδικητική μεταγωγή σε μια φυλακή που είναι γνωστό ότι δεν διαθέτει γιατρούς ούτε για τις στοιχειώδεις ιατρικές ανάγκες των κρατουμένων. Και είναι βέβαιο ότι από αυτή τη μεταγωγή και μόνο η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί» αναφέρει.

«Οσον αφορά εμένα, σοβαρά, περιμένανε και περιμένουν να παραδοθώ; Δεν θα τους κάνω τη χάρη. Ας έρθουν να με πιάσουν. Στην πραγματικότητα οι διώκτες μου δεν το πιστεύουν. Γι’ αυτό και εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειάς μου, έκαναν έρευνα και ανέκριναν τη μητέρα μου και την αδελφή μου αναζητώντας ματαίως κάποιο στοιχείο (…) Οι διώκτες μου με γνωρίζουν (…) Ημουν, είμαι και θα είμαι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Αν νομίζουν ότι θα με λυγίσουν, είναι πολύ γελασμένοι» προσθέτει η Πόλα Ρούπα.

«Η σύλληψη του συντρόφου μας ήταν ένα πλήγμα. Ο σύντροφός μας Λάμπρος Φούντας με το αίμα του έβαψε τα στενά στην Δάφνη και ο Νίκος Μαζιώτης στο Μοναστηράκι. Ο Επαναστατικός Αγώνας έχει δώσει το αίμα του για την υπόθεση της κοινωνικής Επανάστασης. Ομως δεν θα πουν οι εχθροί μας την τελευταία λέξη. Το πεδίο για τον Επαναστατικό Αγώνα είναι ανοιχτό» αναφέρει το κείμενο, το οποίο καταλήγει:

«Για όλα τα παραπάνω ήταν, είναι και θα είναι μια σοβαρή πολιτική απειλή για το καθεστώς. Για όλα τα παραπάνω αγωνιζόταν, αγωνίζεται και θα αγωνίζεται ο Επαναστατικός Αγώνας. Για όλα τα παραπάνω θα συνεχίσω να αγωνίζομαι».

Σχόλια