Σε μικρή απόσταση από το Δρομοκαΐτειο, απ’ όπου απέδρασε χθες, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η Βίκυ Σταμάτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι Αρχές έλαβαν την πληροφορία ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, βρίσκεται σε εκκλησία της περιοχής του Χαϊδαρίου.

Η  ΝΕΡΙΤ, μετέδωσε ότι η κ. Σταμάτη βρέθηκε να κάθεται σε ένα παγκάκι, όπου παρέμεινε  φρουρούμενη από αστυνομικούς, εν αναμονή της έλευσης του προϊστάμενου της εισαγγελίας Αθηνών,Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος κλήθηκε να κρίνει κατά πόσον είναι σε θέση να καταθέσει ή εάν πρέπει να επιστρέψει άμεσα στο Δρομοκαΐτειο.

Στην περιοχή έφτασε και ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, και τελικά αποφασίστηκε η κ. Σταμάτη να οδηγηθεί στην εισαγγελία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Βίκυ Σταμάτη τηλεφώνησε -είτε ή ίδια είτε κάποιο άλλο πρόσωπο- στον δικηγόρο της, ενημερώνοντας τον ότι επιθυμούσε να παραδοθεί, και του υπέδειξε το σημείο όπου βρίσκεται.

Ο κ. Ραγκούσης -σύμφωνα με πληροφορίες- ενημέρωσε τις εισαγγελικές αρχές και η αστυνομία οδηγήθηκε στην περιοχή του Χαϊδαρίου. Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι η κ. Σταμάτη δεν εντοπίστηκε από την αστυνομία, αλλά παραδόθηκε από μόνη της.

Η ΝΕΡΙΤ, ωστόσο, μετέδωσε, επικαλούμενη πηγές της ΕΛ.ΑΣ, ότι η κ. Σταμάτη εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα πολίτη, ο οποίος είδε την κ. Σταμάτη στην περιοχή και την αναγνώρισε.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, αφού απέδρασε, περπάτησε για πολλές ώρες, για να καταλήξει στην εκκλησία της Παναγίτσας, όπου και πέρασε τη νύχτα.

Προσώρας παραμένει άγνωστο το πως κατάφερε να διαφύγει και αν υπήρχαν συνεργοί.

 

Σχόλια