Με την ομιλία του Παναγιώτη Λαφαζάνη ξεκίνησε η ανοιχτή συγκέντρωση στον «Πανελλήνιο», για τα 5 χρόνια λειτουργίας της ιστοσελίδας iskra.gr.

O κ. Λαφαζάνης τόνισε, μάλιστα, πως η παρουσία του κόσμου είναι συντριπτική, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αν και ανήκει στο «Πανελλήνιο», το γήπεδο είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τους οπαδούς του ΟΧΙ.

Το «παρών» στη συγκέντρωση δίνουν, μεταξύ άλλων, Μηλιός, Ήσυχος, Λαπαβίτσας, Χαραλαμπίδου, Στρατούλης και ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε κατά την είσοδο του.

061_44161899

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με κεντρικό σύνθημα «Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε, συνεχίζουμε».

«Αυτή η παρουσία σας ξεπερνάει τις προσδοκίες των συντρόφων που βοήθησαν να διοργανωθεί αυτή η εκδήλωση», ανάφερε αρχικά ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και συνέχισε: «Απεδείχθη ότι ο Πανελλήνιος είναι πολύ μικρός για να χωρέσει το μεγάλο «όχι» που θέλουμε να πούμε ξανά και να το πούμε μέχρι το τέλος».

«Ο λαός είπε περήφανα «όχι». Το «όχι» είναι ένα φωτεινό ορόσημο. Αυτό το «όχι» δεν νικήθηκε, συνεχίζουμε για να θριαβεύσει. Για μια Ελλάδα περήφανη και στο κάτω κάτω σοσιαλιστική», είπε ακόμα ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, προσθέτοντας: «Το «όχι» δεν ήταν μια μπόρα κυριακάτικη που πέρασε. Κάνουν λάθος όσοι το νομίζουν αυτό. Δεχόμαστε έναν βρώμικο πόλεμο. Τον έχουν συντονίσει τα ξένα συμφέροντα με τα ξένα μέσα, σε συντονισμό με τα περισσότερα εγχώρια μίντια», πρόσθεσε στην εισαγωγή της ομιλίας του.

«Όχι μόνο δεν μετανοιώνουμε ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαστε και περήφανοι. Δεν είμαστε για την καρέκλα. Τα υπουργικά συμβούλια δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός, ήταν μέσο. Η στάση με το «όχι», ήταν που ξεκίνησε τον πόλεμο από το κατεστημένο. Δεν τους φοβόμαστε. Όπως μας πολεμάνε, θα τους πολεμήσουμε», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του απευθύνθηκε στο εσωτερικό του κόμματός του, κάνοντας λόγο για «συντροφικά μαχαιρώματα»: «Η στάση αυτή του όχι, προκάλεσε συντροφικά μαχαιρώματα! Αλλά έχω μάθει να μην επιδίδομαι στο σπορ των εσωκομματικών κατηγοριών. Υπονομεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι τάσσονται υπέρ των μνημονιακων αρχών. Ποιοι υποσκάπτουν τον πρόεδρο; Εμεις που υποδεικνύουμε ενα δρόμο συμβατό με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ή αυτοι που ανοίγουν ενα δρόμο για τη μνημονιακή μετάλλαξη του κόμματος;»

Την εκδήλωση παρακολουθεί και ο ιδρυτής του κόμματος «Δραχμή», Θεόδωρος Κατσανέβας.

Σχόλια