Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος μαζί με τους Θόδωρο Μαργαρίτη και Γιώργο Σιακαντάρη μέλη της Ε.Ε., επισκέφθηκαν σήμερα τα γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, όπου στεγάζονται οι εφημερίδες «Τα Νέα» και το «Βήμα», το in.gr και o Βήμα fm. Συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν από την διεύθυνση, τους δημοσιογράφους και τους εργαζομένους για τις δραματικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν στην απενεργοποίηση των ιστορικών τίτλων αλλά και την απώλεια 580 θέσεων εργασίας σε μια δύσκολη περίοδο που οξύνεται η κρίση στον Τύπο.

Εξέφρασαν την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση στους εργαζομένους, ενάντια στο κλείσιμο των ιστορικών εφημερίδων και τόνισαν:

«Εμείς, όπως στηρίξαμε ακόμη και με μεγάλο πολιτικό κόστος τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, το ίδιο πράττουμε και σήμερα, γιατί αυτό είναι αυτονόητη υποχρέωση μας καθώς η διακοπή λειτουργίας μέσων ενημέρωσης αποτελεί αντικειμενικό πλήγμα στην ενημέρωση και στην πολυφωνία. Κλείσιμο αυτών των ιστορικών εφημερίδων θα αποτελεί ήττα της κοινωνίας.

Η ΔΗΜΑΡ είναι από τα κόμματα που έχει δεχθεί ορισμένες φορές υπερβολική κριτική από τα μέσα του ΔΟΛ. Το γεγονός αυτό όμως δεν επηρεάζει καθόλου την στάση μας. Τα πολιτικά κόμματα και όσοι ασχολούνται με τα κοινά οφείλουν να δέχονται την κριτική και όχι να επιδιώκουν να θέσουν υπό έλεγχο τα Μέσα Ενημέρωσης. Αυτή είναι η δική μας στάση.

Η κυβέρνηση σήμερα αδιαφορεί βάζοντας τις μικροκομματικές σκοπιμότητες πάνω από την ανάγκη διασφάλισης της πολυφωνίας. Οι Τράπεζες αφήνουν την κατάσταση να οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Τα κόμματα και ο πολιτικός κόσμος δεν είναι δυνατόν να αδιαφορούν. Εδώ και τώρα επιβάλλεται να ληφθούν αποφάσεις. Απαιτείται μία μεταβατική λύση έως την εξεύρεση οριστικής και βιώσιμης λύσης. Να υπάρξει μία πρόταση νομοθετικής ρύθμισης στην Βουλή για τα δάνεια των ΜΜΕ στη βάση αντίστοιχων ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων. Ρύθμιση που θα διασφαλίζει τους εργαζόμενους. Για τον σκοπό αυτό χρειάζεται να υπάρξει άμεσα από κοινού πρωτοβουλία των κομμάτων και σύσταση διακομματικής επιτροπής. Αυτή έπρεπε να έχει γίνει χθες! Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.

Δεσμευόμαστε, η ΔΗΜΑΡ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, το οφείλουμε στο δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση, στην ανάγκη για πλουραλισμό, στην ίδια την Δημοκρατία».

Σχόλια