Αρνήθηκε ο Νίκος Μαζιώτης να καταθέσει στον ανακριτή που τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός δηλώνοντας «επαναστάτης κατ επάγγελμα». Ο συνήγορός του Σπύρος Φυτράκης ζήτησε τριήμερη προθεσμία για να ενημερωθεί για την δικογραφία, και ορίστηκε νέα επίσκεψη του τη Δευτέρα στη 1.30 το μεσημέρι ώστε να προσπαθήσει να λάβει νέα κατάθεση.

Ο Μαζιώτης ωστόσο, με γραπτή δήλωσή του, και παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών, ζήτησε να διακομιστεί στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών του Κορυδαλλού. Η διακομιδή του μπορεί να γίνει ενδεχομένως και εντός της ημέρας.

Οι αστυνομικοί συμπεραίνουν ότι η σύντροφος του Μαζιώτη, όταν εξαφανίστηκε από το σπίτι στο Μαρουσι, πήρε εναν φορητό υπολογιστή, στον οποίο εικάζεται ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που αφορούν τις προκηρύξεις και τη δράση της οργάνωσης.

Ψάχνουν τη γιάφκα

Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στα Πατήσια εστιάζουν τις έρευνες οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής καθώς εκτιμούν ότι εκεί βρίσκεται η γιάφκα και το ορμητήριο της οργάνωσης.

Στις έρευνες στο σπίτι στο Νέο Κόσμο, όπου διέμενε φίλος του Μαζιώτη, βρέθηκαν δύο υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα και μια περούκα.

Στα Καμμένα Βούρλα, στο σπίτι της αδερφής του καταζητούμενου Γιώργου Πετρακάκου, πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε ένα πιστόλι.

 

 

Σχόλια