Στην πώληση των δύο εκ των τριών πολυτελέστατων οικιών του Αντώνη Λυμπέρη στη Μύκονο (εμβαδού 800 και 500 τ.μ. αντίστοιχα) έναντι του ποσού των 5 εκατομμυρίων ευρώ, αντιδρούν οι πρώην εργαζόμενοι των εκδόσεων Λυμπέρη, οι οποίοι δηλώνουν, μέσω ανακοίνωσής τους, «πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, για την διεκδίκηση των οφειλόμενων αποζημιώσεων».

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι τονίζουν:

«Δεκαέξι μήνες μετά την παύση εργασιών της εταιρείας -και οκτώ μήνες μετά την πτώχευσή της, οι (πρώην) εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη συνεχίζουμε να μην έχουμε εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που μας οφείλει ο (πρώην) εργοδότης μας Αντώνης Λυμπέρης, ύψους εκατομμυρίων ευρώ. Και ενώ συνεχίζουμε ενωμένοι τις προσπάθειες για δικαίωσή μας και απόδοση των οφειλόμενων προς εμάς, παρακολουθούμε, με δικαιολογημένη αγανάκτηση, από τις στήλες του Τύπου τα κάτωθι:

– Τη δικαστική δίωξη, με βαρύτατες κατηγορίες, του γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία Δ. Κοντομηνά, σχετικά με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Υπενθυμίζουμε ότι, κατά την κατάρρευση των Εκδόσεων Λυμπέρη τον Νοέμβριο του 2012, τα τέσσερα πιο εμπορικά περιοδικά της εταιρείας πέρασαν, με τουλάχιστον αδιαφανείς διαδικασίες, στην εταιρεία Alpha Editions, ιδιοκτησίας του ομίλου Κοντομηνά. Ο Δ. Κοντομηνάς τυγχάνει και κουμπάρος του (πρώην) εργοδότη μας, Αντώνη Λυμπέρη.

– Την πώληση των δύο εκ των τριών πολυτελέστατων οικιών του Αντώνη Λυμπέρη στη Μύκονο (εμβαδού 800 και 500 τ.μ. αντίστοιχα) έναντι του ποσού των 5 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, οι οικίες αυτές ανήκαν σε δύο ανώνυμες εταιρείες, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αμφοτέρων μέχρι και τον Μάιο του 2013 τον Αντώνη Λυμπέρη. Και εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, κατά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις μας προς τον εργοδότη μας όλο το 2012 να στηρίξει με κάθε τρόπο την εταιρεία, ώστε να μη χάσουν τη δουλειά τους περισσότεροι των 200 μισθωτών (χωρίς να υπολογίζουμε τους συνεργάτες), εκείνος μάς απαντούσε σταθερά πως δεν διέθετε ίδιους οικονομικούς πόρους με τους οποίους θα μπορούσε να στηρίξει την εταιρεία και πως «ό,τι είχε και δεν είχε» το είχε βάλει στην εταιρεία!

– Σύμφωνα με τα ίδια πάλι δημοσιεύματα, ο (πρώην) εργοδότης μας διάγει πολυτελή βίο στη Βραζιλία (!) και ουδόλως δεν θυμίζει τον «συντετριμμένο» Α. Λυμπέρη των επιστολών με τις οποίες προσπαθούσε πριν ενάμιση χρόνο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ούτε κάποιον «πτωχευμένο».

Στην ιστορία αυτή, τα μόνα θύματα υπήρξαμε εμείς, οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Αυτή η διαπίστωση, όμως, μας οπλίζει με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε!».

Σχόλια