Στα επεισόδια και τα πογκρόμ κατά μεταναστών που διαδραματίστηκαν τον Μάιο του 2011, στον απόηχο της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη από αλλοδαπούς, επικεντρώνονται οι έρευνες της Δικαιοσύνης, καθώς, προκύπτουν στοιχεία ενεργής συμμετοχής τόσο του Ηλία Κασιδιάρη όσο και άλλων μελών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» ορισμένα sms που δέχθηκε ο προφυλακισμένος εκπρόσωπος τύπου του ακροδεξιού κόμματος έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των ανακριτριών.

Η αναφορά είναι για το μεγάλο πογκρόμ της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία Καντάρη (10/ 05/ 2011), όπου είχαν σημειωθεί πολλές επιθέσεις κατά μεταναστών, ενώ από άγριους ξυλοδαρμούς είχε δολοφονηθεί και ο Αλίμ Αμπντούλ Μάναν από το Μπανγκλαντές, στην οδό στρατηγού Καλλάρη στα Πατήσια (η σορός του είχε βρεθεί στις 12 Μαΐου).

dsc_1979-kas1402362261 dsc_2001

Η εν λόγω δικογραφία, προς το παρόν, είναι για ανθρωποκτονία από αγνώστους, ωστόσο, σε φωτογραφίες που υπάρχουν από εκείνη την ημέρα καταγράφονται καρέ καρέ προφυλακισμένοι ή ελεύθεροι βουλευτές οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια με καθοδηγητικό ρόλο. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, ως «ηγετικά στελέχη του πογκρόμ» εμφανίζονται οι: Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Ευστάθιος Μπούκουρας και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

rr_0 dsc_1954a-c

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, αποσπάσματα της οποίας φιλοξενεί η εφημερίδα, ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε καθοδηγητικό ρόλο, καθώς, κατηύθυνε τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του πλήθους που κινήθηκε από την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου προς την Αθηνάς.

xa_10

Υπάρχει, μάλιστα, φωτογραφία που απεικονίζει τον προφυλακισμένο βουλευτή να δίνει οδηγίες στο μπλοκ της ΧΑ από όπου βγήκε ομάδα νεαρών και ξυλοκόπησε νεαρό μετανάστη, ενώ άλλος εικονιζόμενος φέρεται να είναι γνωστός και από επεισόδια στο Παλαιό Φάληρο.

Προβλήματα στον Κορυδαλλό;

Το ρεπορτάζ του Βήματος, πάντως, αναφέρει ότι αν και ο Ηλίας Κασιδιάρης άκουσε τον Γιάννη Λαγό να του φωνάζει «κουράγιο», η πλευρά Μιχαλολιάκου δεν φέρεται να τον υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Αυτό γιατί, σύμφωνα με την εφημερίδα, στο περιβάλλον του αρχηγού της ΧΑ υπάρχει δυσαρέσκεια για τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, επειδή ο Κασιδιάρης είχε το βίντεο Μπαλτάκου από τον Οκτώβρη του 2013 και το έδωσε στη δημοσιότητα μόνο όταν κλήθηκε ο ίδιος σε απολογία.

 

Σχόλια