Ισχυρή έκρηξη και πυρκαγιά σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις ενός διυλιστηρίου της Exxon Mobil στην Καλιφόρνια.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που κλήθηκαν, επιβεβαίωσαν, τόσο την πυρκαγιά όσο και την έκρηξη που έγιναν κοντά σε μια μονάδα καταλυτικής πυρόλυσης του διυλιστηρίου, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια του συμβάντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διυλιστήριο υπέστη δομική βλάβη, ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μόνο τέσσερα άτομα με ελαφριά τραύματα.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα και σε τζάμια παρακείμενων κατοικιών, ενώ έκλεισαν τουλάχιστον 14 σχολεία στις γειτονικές περιοχές λόγω του νέφους που προκλήθηκε από την έκρηξη.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από ελικόπτερο του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού KNBC, έδειξαν συντρίμμια σε κάποιες από τις εγκαταστάσεις και πυροσβέστες να ρίχνουν τόνους του νερού στο διυλιστήριο.

«Οι διαδικασίες έκτακτης ανάγκης έχουν ενεργοποιηθεί για την αντιμετώπιση του περιστατικού και οι εργαζόμενοι συνεργάζονται με τους αρμόδιους φορείς» αναφέρει ανακοίνωση του πετρελαϊκού κολοσσού. Η Exxon Mobil που ανακοίνωσε επίσης ότι το περιστατικό συνέβη περίπου στις 8.50 π.μ., τοπική ώρα.

 

Σχόλια