Να ακυρώσει προγραμματισμένη ομιλία της στο αμερικανικό Κολέγιο Σμιθ (Smith College) αναγκάσθηκε η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ λόγω διαμαρτυριών φοιτητών που αντιτίθενται στις πολιτικές του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal η Λαγκάρντ είχε προγραμματίσει να μιλήσει την ερχόμενη Κυριακή στο Κολέγιο Σμιθ, αλλά αποσύρθηκε καθώς σχεδόν 500 άτομα, περισσότεροι φοιτητές του κολεγίου, υπέγραψαν μια αναφορά διαμαρτυρίας αντιτιθέμενοι στις πολιτικές του ΔΝΤ.

Η Πρόεδρος του κολεγίου Κάθλιν ΜακΚάρτνει δήλωσε πως η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ ήρθε σε επαφή μαζί της το Σαββατοκύριακο για να αποσύρει τη συμμετοχή της. Εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε πως η κ. Λαγκάρντ δεν ήθελε η συμμετοχή του ΔΝΤ να αποσπάσει την προσοχή από τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα των αποφοίτων.

Τα περιστατικά ακυρώσεων ομιλιών λόγων διαμαρτυριών αυξάνονται στις ΗΠΑ. Μεταξύ 1987 και 2008 , υπήρχαν 48 διαμαρτυρίες που οδήγησαν στην ακύρωση 21 προγραμματισμένων ομιλιών , ενώ από το 2009 μέχρι σήμερα υπήρξαν 95 διαμαρτυρίες, με αποτέλεσμα 39 ακυρώσεις.

Παρόμοιο περιστατικό με αυτό της επικεφαλής του ΔΝΤ είχε συμβεί προσφάτως με την πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις στο Πανεπιστήμιο Rutgers του New Jersey, όπου φοιτητές και καθηγητές διαμαρτυρήθηκαν για το ρόλο της στον πόλεμο του Ιράκ και την ανάγκασαν να ακυρώσει προγραμματισμένη ομιλία.

Σχόλια