Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από τον Λευκό Οίκο σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον λαό της Γάζας, ζητώντας τον τερματισμό των επιχειρήσεων της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης που έχει οδηγήσει στο θάνατο 1.700 Παλαιστινίων.

«Να σταματήσει η αμερικανική βοήθεια στο εβραϊκό κράτος» και «να επιβληθούν κυρώσεις στο κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ», ανάμεσα στα συνθήματα των διαδηλωτών.

550_334_342180

Σε ένα πλακάτ ήταν ζωγραφισμένος ένας αγκυλωτός σταυρός, ενώ σε ένα άλλο παραλληλιζόταν το γκέτο της Βαρσοβίας με το «γκέτο της Γάζας».

Στο ίδιο σημείο είχαν συγκεντρωθεί και λιγοστοί υπερορθόδοξοι Εβραίοι υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Οι δύο ομάδες αντάλλαξαν προσβολές, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο μεταξύ τους.

Η διαδήλωση είναι η μεγαλύτερη που έχει οργανωθεί στην Ουάσινγκτον από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

16025733_United_States_Syria_Crisis_JPEG_0c627.limghandler

Λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ανακοινώσει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν για όσο διάστημα χρειαστεί. Από την πλευρά της η Χαμάς, μέσω του εκπροσώπου της, διαμήνυσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται «μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι της».

 

Σχόλια