Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και συνεργασία της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προτείνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην ελληνική πλευρά όπως προκύπτει από τις συναντήσεις που είχε ο πρέσβης των ΗΠΑ με τον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο και υπουργούς της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέηβιντ Ντ. Πηρς συνάντησε τις τελευταίες δυο μέρες τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον ΑντιπρόεδροΓιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, συνοδεία του βοηθού υφυπουργού Νταλήπ Σινγκ από το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Πρέσβης κ. Πηρς συζήτησε σημαντικά διμερή και περιφερειακά ζητήματα με τους Έλληνες αξιωματούχους. Αναγνώρισε τις σημαντικές θυσίες που έχουν γίνει τονίζοντας ταυτόχρονα τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ασκεί συνετή δημοσιονομική πολιτική.

«Κατά την άποψη των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις που την καθιστούν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ώστε η χώρα να μπορεί να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επανέλθει στην ευημερία» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό η Ελληνική Κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της καθώς και με το ΔΝΤ» τόνισε.

Ο Πρέσβης κ. Πηρς επανέλαβε ότι είναι επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να δουν την Ελλάδα να αναδύεται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και να συνεχίσει να διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή».

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων που έγιναν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ελπίζω και αγωνιώ να ακούσω για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους της για να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις και να δρομολογήσουν ένα σχέδιο για τη σταθεροποίηση της ανάκαμψης».

 

Σχόλια