Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά για τον θάνατο του Πάνου Δημητρίου, επισημαίνεται:

Έφυγε ο σύντροφος Πάνος Δημητρίου που έζησε 100 χρόνια και έφυγε από κοντά μας, πλήρης ημερών.

Υπήρξε η κατ΄εξοχή εμβληματική μορφή της ανανέωσης του κομμουνιστικού και αριστερού κινήματος της Ελλάδας, μαζί με τους Ζ. Ζωγράφο και Μ. Παρτσαλίδη, μέλη τότε του ΠΓ του ΚΚΕ.

Ο Πάνος Δημητρίου, ιστορική φυσιογνωμία της Ανανεωτικής Αριστεράς, αγωνίστηκε αταλάντευτος και με αυταπάρνηση για τις ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης, για τις ιδέες του σοσιαλισμού με Δημοκρατία και Ελευθερία.

Ακολουθώντας όλα τα εγχειρήματα της ανανεωτικής αριστεράς, κατέθεσε ολόκληρη τη ζωή του στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες με ιδιαίτερη σεμνότητα, όπως άλλωστε και έζησε.

Η μνήμη του θα μας διδάσκει. H K.E. της ΔΗΜΑΡ απευθύνει τα θερμά συλλυπητήρια της στη Μίρα και τον Γιούρι.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε επίσης:

O Πάνος Δημητρίου, ιστορική φυσιογνωμία της Ανανεωτικής Αριστεράς, αγωνίστηκε αταλάντευτος και με αυταπάρνηση για τις ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης, για τις ιδέες του σοσιαλισμού με Δημοκρατία και Ελευθερία. Ακολουθώντας όλα τα εγχειρήματα της ανανεωτικής αριστεράς, κατέθεσε ολόκληρη τη ζωή του στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες με ιδιαίτερη σεμνότητα. Δεν είναι μόνο ένα σύμβολο αγώνων με τα βασανιστήρια,τα ξερονήσια και τις διώξεις. Είναι ένα σύμβολο της ανάγκης ο χώρος να κοιτά μπροστά
____________________

Η κηδεία του Πάνου Δημητρίου τελέστηκε σήμερα στη Θέρμη.

Σχόλια