«Άκυρη» θεωρεί η Ζωή την επίδοση της διερευνητικών εντολών, διαμηνύοντας ότι δεν έχει ενημερωθεί θεσμικά ως πρόεδρος της Βουλής, άρα δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega και με δηλώσεις της σε newpost.gr και vouliwatch.gr, η πρόεδρος της Βουλής επικαλείται το άρθρο 37 του Συντάγματος και υποστηρίζει ότι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών δεν μπορεί να ξεκινήσει.

«Θεσμικά, πρέπει να ενημερώσουν την Πρόεδρο της Βουλής γιατί η εκκίνηση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, άρχεται από τη γνωστοποίηση της Προέδρου της Βουλής των δυνάμεων των κοινοβουλευτικών ομάδων». «Δεν επικοινώνησε ούτε πριν, ούτε μετά την μετάβαση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός», σημειώνει η κυρία Κωνσταντοπούλου στο vouliwatch, καλώντας τους θεσμικούς παράγοντες «να σταθεί ο καθείς στο ύψος του θεσμικού του ρόλου και της θεσμικής του ευθύνης».

Σχετικά με τον προγραμματισμό της Βουλής, ανακοίνωσε τη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων το Σάββατο στις 18:00 το απόγευμα, καθώς «η Βουλή είναι σε λειτουργία, δεν έχει παραιτηθεί».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επεσήμανε ότι θα επισκεφθεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και θα της ζητήσει να συνεδριάσει και εξεταστεί από την παρούσα Βουλή αν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη ή ανοχή προς μια κυβέρνηση που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Σχόλια