Ένα μικρό παιδί από τη Συρία ζωγράφισε όσα έζησε στον πόλεμο, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στη Γερμανία, σύμφωνα με τηνDeutsche welle.

Όπως αναφέρει η DW, στο αριστερό μέρος της ζωγραφιάς, κάτω από τη συριακή σημαία φαίνεται ένα κατεστραμμένο σπίτι, διασκορπισμένα ανθρώπινα μέλη στο δρόμο, πυροβολισμοί και ένα παιδί με ακρωτηριασμένο πόδι να περπατάει με πατερίτσες. Στη δεξιά πλευρά κάτω από τη γερμανική σημαία βρίσκεται ένα σπίτι, ένας μακρύς δρόμος και άνθρωποι με βαλίτσες. Το παιδί που ζωγράφισε την εικόνα έχει τοποθετήσει τη γερμανική σημαία και τη λέξη αστυνομία μέσα σε καρδιά.

Τη ζωγραφιά βρήκαν πριν από μερικές ημέρες στον τοίχο του αστυνομικού τμήματος οι αστυνομικοί στο Πασσαου της Βαυαρίας,χωρίς ωστόσο να ξέρουν ποιο παιδί την έκανε.

«Είναι πολύ εντυπωσιακό πώς το παιδί βλέπει αυτούς τους δύο κόσμους» σχολίασε ο εκπρόσωπος της επιθεώρησης της αστυνομίας της πόλης Φράιουνκ, Τόμας Σβάικλ.

«Είναι πιθανό το παιδί να έζησε αυτά τα γεγονότα, διότι διαφορετικά δεν θα μπορούσε να τα ζωγραφίσει» αναφέρει στη DW η ψυχολόγοςΊρις-Τατιάνα Κολάσσα από το Πανεπιστήμιο του Ουλμ.

«Το ότι το παιδί ζωγράφισε και την αστυνομία μέσα σε καρδιά μας άγγιξε πολύ και μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε τη δουλειά μας», περιγράφει το κλίμα στο τμήμα ο Σβάικλ. Εκατοντάδες αστυνομικοί από όλη τη Γερμανία στηρίζουν τους συναδέλφους τους στη Βαυαρία στο έργο της καταγραφής των προσφύγων.

Σχόλια