Σβάστικες, ναζιστικοί χαιρετισμοί, ύμνοι στον εθνικοσοσιαλισμό και στο Γ’ Ράιχ, ρητορική μίσους, παρακίνηση σε ρατσιστικά εγκλήματα, συνθέτουν την εικόνα από εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, με την παρουσία του αρχηγού της και αρκετών βουλευτών, σε βίντεο που φέρνει στο φως η Εφημερίδα των Συντακτών.

Στο βίντεο εμφανίζονται ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και σύσσωμος ο ηγετικός πυρήνας της οργάνωσης: Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Γιώργος Μισιάκας (Μάστορας), Απόστολος Γκλέτσος (απλώς συγγενής του δημάρχου Στυλίδας) κ.ά.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το ανατριχιαστικό βίντεο επιβεβαιώνει όλες τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί για τον ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, διαψεύδει τους ισχυρισμούς ότι πρόκειται για ένα «κόμμα Ελλήνων εθνικιστών» και δείχνει ότι η πραγματική πατρίδα τους είναι η ναζιστική Γερμανία.

Είναι χαρακτηριστικό πως τραγουδούν τον ύμνο του Γ’ Ράιχ «Deutschland uber alles», («Πάνω από όλα η Γερμανία»).

Πρόκειται για μία συναυλία που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 30.1.2005.

«Μέρος της συναυλίας έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, αλλά σήμερα διαθέτουμε όλα τα στοιχεία ότι αυτή η καθαρά ναζιστική παράσταση προετοιμάστηκε με συνωμοτικό τρόπο από τη Χρυσή Αυγή και καθοδηγήθηκε από την ηγεσία της, η οποία ήταν παρούσα σε όλη τη διάρκεια του άθλιου τελετουργικού» αναφέρει το ρεπορτάζ.

Δείτε το βίντεο

Σχόλια