Δυο αεροπορικές τραγωδίες, η μια στον Ινδικό Ωκεανό και η άλλη στην Ουκρανία, ήταν αρκετές για να οδηγήσουν την κάποτε «ισχυρή» αεροπορική εταιρεία, MalaysiaAirlines, στην κατάρρευση. Ο κόσμος πλέον δεν εμπιστεύεται της πτήσεις της εταιρείας, και το μέλλον της είναι αβέβαιο.

Δυο πρόσφατες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter από επιβάτες που πέταξαν με αεροπλάνο της εταιρείας δείχνουν την κατάσταση στην οποία έχει επέλθει. Τα καθίσματα είναι άδεια και οι επιβάτες μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν είναι λίγοι άλλωστε που υποστηρίζουν ότι πρέπει να είσαι ιδιαίτερα τολμηρός ώστε να διαλέξεις την MalaysiaAirlines, για να κάνεις κάποιο υπερατλαντικό ταξίδι.

260814164155_5345

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι υπεύθυνοι της εταιρείας αποφάσισαν ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης, το οποίο περιλαμβάνει την αλλαγή του ονόματος της, την εκ νέου προώθηση της στην αγορά, περικοπές στις θέσεις εργασίας κατά 30%, αλλά και την περικοπή των πτήσεων.

Χαρακτηριστικό της κατάντιας της εταιρείας είναι και η παραδοχή των ανώτερων στελεχών της, ότι καθημερινά χάνουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια από την απαξίωση του κόσμου προς τις πτήσεις της.

Σχόλια