Με μία σκληρή δήλωση της απάντησε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκτίμησε ότι: “Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ενισχύεται συνεχώς και ο κ. Τσίπρας πανικόβλητος μας επιτίθεται” και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε: “Κατανοούμε την ανησυχία και την αγωνία του. Αυτή όμως θα είναι η εξέλιξη λόγω της πολιτικής του. Ας το πάρει απόφαση. Ο πολιτικός του κυνισμός δεν θα τον σώσει.

Όσο για τα περί ουράς της δεξιάς ας κοιταχθεί στον καθρέφτη του. Eκεί θα δει τον υποτακτικό του Σόιμπλε και το συνεταιράκι των ακροδεξιών εθνολαικιστών

Η κ.Γεννηματά δήλωσε μάλιστα ότι: “Η κίβδηλη και fake αριστερά του δεν έχει σχέση με το Σοσιαλισμό” και κατέληξε: “Εμείς μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες, οικοδομούμε τη νέα σύγχρονη σοσιαλιστική πρόταση. Κοντά στους πολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση και την παγκοσμιοποίηση. Για πραγματική ελπίδα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.”

Σχόλια