Η γερμανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Μέρκελ την Τετάρτη, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικό με τέτοιου είδους σχέδια. «Και, βεβαίως, η πολιτική ηγεσία στην Καγκελαρία δεν ασχολείται με τέτοια σενάρια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάιμπερτ, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild», η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια για την περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θέλει να ακυρώσει τα μέτρα λιτότητας και ένα μέρος του ελληνικού χρέους. Στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι πως κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες ανησυχούν για ενδεχόμενη κατάρρευση τραπεζών αν πελάτες σπεύσουν στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα για να εξασφαλίσουν τις καταθέσεις τους σε ευρώ σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

 

Σχόλια