Με ανακοίνωση της η Νεολαία της Δημοκρατικής Αριστεράς Θεσσαλονίκης για την παρουσία και την επίθεση των ΜΑΤ στα Πανεπιστήμια, λίγες μέρες πριν τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, καταγγέλλει την βία των ΜΑΤ και απαιτεί την αποχώρησή τους για να αποφευχθεί μια «διχαστική σύγκρουση που θα οδηγήσει την χώρα σε επικίνδυνες για την δημοκρατία εξελίξεις ».

________________________

«Σε μια κατακερματισμένη κοινωνία και λίγες μόλις μέρες πριν τον εορτασμό της 41ης επετείου του Πολυτεχνείου, ο κλιμακούμενος αυταρχισμός για τα θέματα της Παιδείας και η σκληρή απάντηση των δυνάμεων καταστολής στη σπουδάζουσα νεολαία αποτελούν ακόμη ένα βήμα προς τον διχασμό της κοινωνίας.

Η νεολαία της Δημοκρατικής Αριστεράς Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την παρουσία και την απρόκλητη βία των ΜΑΤ στα Πανεπιστήμια και απαιτεί την αποχώρησή τους. Καταδικάζει τη βία. Απαιτεί λύσεις συναινετικές στα προβλήματα του τόπου και φωνές ενισχυμένες που δε θα πνίγονται σε μια διχαστική σύγκρουση που οδηγεί την χώρα σε επικίνδυνες για την δημοκρατία εξελίξεις ».

 

Σχόλια