Δελτίο τύπου της ¨Παρέμβασης για την Αττική¨
Ένα σημαντικό από ιστορική αλλά και περιβαλλοντική άποψη μέρος του Αλίμου και όχι μόνο, παραμένει άβατο. Πρόκειται για το κτήμα Τράχωνες, όπου έχουν ανασκαφεί αρχαιολογικά ευρήματα από την αρχαιότητα ως και την τουρκοκρατία. Εντός του σώζονται το βυζαντινό εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου αλλά και το ένα από τα δύο μόλις εναπομείναντα ρέματα της Αθήνας.

Η εταιρεία Μάκρο έχει καταργήσει την δυνατότητα εισόδου σε πιστούς που επιθυμούν να επισκεφτούν την εκκλησία ενώ παράλληλα απαγορεύει την είσοδο όχι μόνο στο ευρύ κοινό αλλά ακόμα και για εκπαιδευτικούς λόγους σε μαθητές της περιοχής.

Η κατάσταση που επικρατεί είναι αδιανόητη όσο και η στάση του αρμόδιου Υπουργείου που δείχνει να μην δίνει καμία σημασία τόσo στους κατοίκους αλλά και στο νομικό πλαίσιο προστασίας ενός χώρου που το 1987 πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για να χρισθεί αρχαιολογικός, τι άλλαξε τόσο πολύ ώστε το 2014 να είναι απαγορευτική η είσοδος σε αυτόν;

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων που έχουν από τον Ιανουάριο καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, γιατί η ιστορία και το περιβάλλον της Αττικής δεν μπορούν να αποτελούν λεπτομέρειες μπροστά στο πείσμα συμφερόντων.

Σχόλια