Το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θόδωρος Μαργαρίτης, με ανάρτησή του στο facebook, στηλιτεύει για ακόμα μια φορά τον λαϊκισμό και την ευκολία των αντιπολιτευτικών εκφωνήσεων και τα μεγάλα λόγια ανατροπής, που γεννάνε υπέρμετρες προσδοκίες, με στόχο την συγκέντρωση ψήφων, χρησιμοποιώντας σαν ζωντανό παράδειγμα τα πρόσφατα γεγονότα με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τις καθαρίστριες.

 ____________________

«Δεν γνωρίζω με επάρκεια τα θέματα που αφορούν τη Περιφέρεια Αττικής. Ό,τι διαβάζω… Παρακολουθώ όμως τη κριτική που ασκείται στη νέα Περιφερειάρχη.

Μπορεί η κριτική αυτή να είναι βιαστική, μπορεί να είναι υπερβολική, δίκαιη ή άδικη. Χωράει κουβέντα…

Όμως ένα είναι σίγουρο. Ότι ανεξάρτητα από το επικοινωνιακό ζήτημα με της καθαρίστριες, ανεξάρτητα από το ζήτημα για τους σεκιούριτι, η ψήφιση του προϋπολογισμού που είχε διαμορφωθεί από τη προηγούμενη αρχή του Γ. Σγουρού –και οι σχετικές δεσμεύσεις- επιβεβαιώνουν τη φράση «μεγάλες μπουκιές να τρως… μεγάλα λόγια να μη λες».

Πραγματικά θα ήταν πολύ δύσκολο μέσα σε λίγο χρόνο να γίνουν θεαματικές ανατροπές και μια τέτοια κριτική θα ήταν άδικη.

Ωστόσο η περίπτωση της Ρένας Δούρου δείχνει ακόμα μια φορά ότι μεγάλες κουβέντες του τύπου «θα σκίσω τα μνημόνια»… «ανατροπή εδώ και τώρα»… και οι υπέρμετρες προσδοκίες –στην μεγάλη κλίμακα της χώρας- είναι μόνο για το πεδίο της συγκέντρωσης ψήφων.

Σε αυτή τη χώρα κάποτε πρέπει να σταματήσει ο λαϊκισμός των εύκολων, αντιπολιτευτικών εκφωνήσεων.

Η ΔΗΜΑΡ όταν ήταν στην αντιπολίτευση στις αρχές του 2012 και βρέθηκε τότε σε μια μεγάλη δημοσκοπική άνοδο δεν κρύφτηκε από του πολίτες. Είπε καθαρά ότι παρά τις αφετηριακές αντιθέσεις προς το μνημόνιο η δανειακή σύμβαση και οι σχετικές υποχρεώσεις της χώρας, μας δεσμεύουν… ότι και να γίνει, όποια κυβέρνηση και αν προκύψει ως συνέχεια του κράτους.

Διαπραγμάτευση ΝΑΙ… σκίσιμο του μνημονίου ΟΧΙ!

Πιθανά αυτή η στάση να ευνόησε τότε τη μετακίνηση κόσμου από το καταρρέον ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανά…

Αλλά με αφορμή αυτή τη προσομοίωση με τη περιφέρεια Αττικής θέλω να επαναλάβω ότι τα ρεαλιστικά βήματα αλλαγών, είναι πιο σημαντικά, από τα μεγάλα και εύκολα λόγια ανατροπής!».

 

Σχόλια