Συνεννόηση στα μείζονα θέματα του χρέους, του Προέδρου της Δημοκρατίας, της συνταγματικής αναθεώρησης και του εκλογικού νόμου ζήτησε ο Σπύρος Λυκούδης, διαμηνύοντας πως η χώρα δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές, «τις οποίες καθημερινά σχεδόν ζητά η αντιπολίτευση».

Στην πρώτη πανελλαδική σύσκεψη των Μεταρρυθμιστών, ο κ. Λυκούδης είπε πως στο θέμα του Προέδρου με τη συνεννόηση θα δοθεί πολιτική σταθερότητα που είναι απολύτως αναγκαία για τον οικονομικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη του διεθνούς περιβάλλοντος.

«Στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα επιφέρουμε τις απαραίτητες αλλαγές εκσυγχρονισμού σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει κι έχει καταστεί αναξιόπιστο στα μάτια των πολιτών.

Ο κ. Λυκούδης άσκησε αυστηρή κριτική στο βαθύ κράτος, όπως είπε, που ανθίσταται με νύχια και με δόντια, διότι, όπως εξήγησε, «το σύστημα αυτό, το οποίο διατηρεί η γνωστή διαπλοκή συμφερόντων, που μοίραζε παροχές και προνόμια στις διάφορες συντεχνίες με ξένα κόλλυβα, αλλά δεν έχει σήμερα να μοιράσει απλόχερα, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς τις κραυγές ούτε των σχετικά εχόντων ούτε των μη εχόντων, θα έπνεε τα λοίσθια αν δεν είχε στην ουσία αρωγό την αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες «αντι-μνημονιακές» πολιτικές δυνάμεις».

Στη διάσκεψη, που είχε ανοικτό χαρακτήρα, παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν μεταξύ άλλων οι: Γιάννης Ραγκούσης, Παντελής Καψής, Βασίλης Οικονόμου, Νίκος Μουζέλης, Νίκος Μπίστης κ.α, ενώ μέρος της συζήτησης παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Σχόλια