Τις τελευταίες ημέρες, οι γνωστοί «αγανακτισμένοι» πολίτες επιχειρούν να εμποδίσουν τα έργα ανακατασκευής της παιδικής χαράς στον Αγιο Παντελεήμονα με μπροστάρη, ποιον άλλον, τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Γιώργος Καμίνης ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση και δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει τα έργα. Την καταδίκη των επιθέσεων των φασιστών ζήτησε ο Γ.Σακελλαρίδης.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για να υπάρξει η «νόμιμη προστασία» ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες για την παιδική χαρά και να προστατευθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου.

Νωρίτερα, είχε καταγγείλει ότι «περιορισμένος αριθμός «αγανακτισμένων» πολιτών, συνεπικουρούμενοι από «διακεκριμένους» εκπροσώπους της νεοναζιστικής οργάνωσης», επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την Τρίτη τις εργασίες κατασκευής νέας παιδικής χαράς, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Σημείωνε μάλιστα ότι η δημοτική Αρχή «δεν υποκύπτει στη λογική της βίας» και θα πράξει «ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα και τα δικαιώματα όλων των πολιτών».

Χθες Τετάρτη,  ο  κ. Καμίνης απέστειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου επιστολή στην οποία περιγράφει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον Αγιο Παντελεήμονα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι δεν είναι τυχαίο ότι «στην περιοχή κατέφθασε σε λίγη ώρα και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης».

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» και υποψήφιος δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης επιτέθηκε στον κ. Καμίνη και ζήτησε να «σταματήσουν οι πολιτικές σκοπιμότητες εις βάρος των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα».Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Κακλαμάνη, στην περιοχή βρέθηκαν πέντε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξή του, οι οποίοι μαζί με κατοίκους, που είχαν συγκεντρωθεί, «παρενέβησαν και ανάγκασαν τα συνεργεία του δήμου να αποχωρήσουν».

Στην υπόθεση παρενέβη και ο υποψήφιος δήμαρχος με την «Ανοιχτή Πόλη» (ΣΥΡΙΖΑ) Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος τόνισε ότι η δημοκρατική Αθήνα πρέπει «να καταδικάσει την επίθεση φασιστών» σε συνεργεία του δήμου Αθηναίων που έκαναν εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα.

Σχόλια