Η Μαριάννα Κάλμπαρη αναλαμβάνει από την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 το τιμόνι του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, μετά την δεκαετή θητεία του Διαγόρα Χρονόπουλου σε αυτή τη θέση.

Από τους στενότερους συνεργάτες του Θεάτρου Τέχνης, η Μαριάννα Κάλμπαρη είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Σορβόννης – Paris IV με πτυχίο φιλολογίας-επικοινωνίας. Από το 2005 διδάσκει στην δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης ενώ συμμετέχει στις παραστάσεις του με όλες της τις ιδιότητες: συγγραφέας, μεταφράστρια, ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Η Μαριάννα Κάλμπαρη αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεάτρου Τέχνης για τρία χρόνια.

Στο Παρίσι, σπούδασε επίσης υποκριτική στο στούντιο του Ανδρέα Βουτσινά (Atelier du theatre des cinquante) και σκηνοθεσία στο Charpentier Studio.

Στο Θέατρο Τέχνης έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: «Love,love,love» του Μάικ Μπάρτλετ, «Ανώνυμη αγία ή μια κοινότατη ιστορία» του Γιάννη Ρίτσου , «Δεν έχει ωραίες εικόνες» της Γερτρούδης Στάϊν, «Τρεις αδελφές-Περεστρόικα» του Άντον Τσέχωφ, «Ιστορίες για γαμοφοβικούς» Β. Ραϊση-Μ. Κάλμπαρη, «Καϋμός» του Καρόλου Κουν.

Επίσης έχει σκηνοθετήσει στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης («Γκιγιόμ γλυκιά μου» του Γκιγιόμ Γκαλιέν, «Το μυστικό της κυρίας Έλεν» της Ελένης Ζιώγα, «Έκτο πάτωμα» του Αλφρέντ Ζαρύ), στο θεάτρο Αργώ καθώς και μουσικά έργα. Επίσης έχει παρουσιάσει δικά της θεατρικά στο Εθνικό, το θέατρο Αργώ, το Τέχνης κι έχει συμμετάσχει σε δεκάδες παραστάσεις. Εχει παίξει σε ταινίες στο κινηματογράφο. Διδάσκει επίσης υποκριτική στην δραματική σχολή Πράξη Επτά.

Από την πλευρά του το Δ.Σ. ευχαρίστησε τον Διαγόρα Χρονόπουλο για τον καθοριστικό του ρόλο στην πορεία του Τέχνης, «τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον οικονομικό-διοικητικό τομέα μέσα σε αντίξοες οικονομικά συνθήκες». Θα παραμείνει πάντως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και Διευθυντής Σπουδών της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης.

Σχόλια