Στην «εκποίηση εκθεσιακού υλικού του Θεατρικού Μουσείου σε διεθνή πλειστηριασμό» ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει ο πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, στην περίπτωση που, όπως σημειώνει, δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση από την Πολιτεία για τη λύση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει, μεταξύ των οποίων είναι και η αποπληρωμή των χρεών του οργανισμού ύψους 500.000 ευρώ (σε Εφορία, ΙΚΑ και ανάγκες αποπληρωμής των εργαζομένων).

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε ο κ. Γεωργουσόπουλος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου.

«Θα ήθελα η σημερινή ημέρα να είναι τελείως διαφορετική. Να είναι μία γιορτή της παγκόσμιας προσφοράς του θεάτρου στον πολιτισμό, ενός θεσμού που ξεκίνησε από τον τόπο μας. Αντʼ αυτού μαζευτήκαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε, γιατί μία «κιβωτός μνήμης», όπως είναι το Θεατρικό Μουσείο, είναι τόσο απαξιωμένο, ώστε να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει προγραμματισμός να περάσει στην αμνησία», ανέφερε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους κατήγγειλαν πως έπειτα από τρία χρόνια επίσχεσης και εργασιακής εξαθλίωσης, «στο πρόβλημα της κρατικής αδιαφορίας προστέθηκε και ο κίνδυνος της εγκατάλειψης: ποντίκια, κατσαρίδες, και υγρασία απειλούν τις συλλογές του θεατρικού μουσείου».

Σχόλια