«Η συνάντηση στο Παρίσι είναι ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης, που δεν είναι μια απλή διαπραγμάτευση για την καταβολή της τελευταίας δόσης του προγράμματος και του δανείου, είναι η ολική διαπραγμάτευση για το τέλος του προγράμματος και το άνοιγμα της νέας σελίδας», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είμαστε σε καλό δρόμο, ότι οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες αλλά και ότι θα βρεθεί μια λύση και ότι (η λύση) θα βρεθεί πριν προκύψουν ανάγκες και πάντως σίγουρα πριν από την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ραντεβού στο Παρίσι

Οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι ραγδαίες καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό 2,5 δισ. ευρώ και ζητούν σειρά παρεμβάσεων με αιχμή την επίσπευση των μνημονιακών συμφωνιών για το ασφαλιστικό με ενοποίηση ταμείων, κατάργηση πρόωρων συντάξεων και περικοπές στις κύριες συντάξεις.

Την Τρίτη η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Γκίκα Χαρδούβελη, συναντάται στο Παρίσι με την τρόικα.

Στη συνάντηση αναμένεται να εξεταστούν και τα σενάρια για την «επόμενη ημέρα».

Σχόλια