Ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης δήλωσε πως ο τάφος της Αμφίπολης έχει παραβιαστεί» και αυτό αποδεικνύει η θέση της κεφαλής της σφίγγας.

Ο Π. Θέλεμης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του  Mega, είπε ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις παραβίασης από  τα σπασμένα κεφάλια των Σφιγγών, τα σπασμένα φτερά, την απουσία των συνδέσμων των σιδερένιων και στα χέρια ακόμα των Καρυατιδών έλλειπαν οι σύνδεσμοι».

Υποστήριξε ότι το μνημείο «ως αρχιτεκτόνημα είναι σημαντικό », όμως« υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχει τίποτα μέσα »και εξέφρασε την αισιοδοξία μέσα στον τάφο να βρεθούν ζωγραφιές, τοιχογραφίες, τα οποία θα ήταν» σημαντικά στοιχεία «. Τον προβληματισμό του για την σπασμένη θύρα της εισόδου εξέφρασε ο κ. Θέμελης λέγοντας ότι «αυτή η μαρμάρινη πόρτα που έκλεινε ερμητικά τον νεκρικό θάλαμο που είναι και ωραία διακοσμημένη, είναι σπασμένη, βρήκαν κομμάτια, την κολλάνε τώρα και πολύ καλά κάνουν Αλλά ποιος την άνοιξε?. Ποιος την έσπασε?» Όπως τόνισε πολλοί τάφοι παραβιάζονταν μετά τους ενταφιασμούς καθώς γνώριζαν ότι υπήρχαν θησαυροί μέσα, αυτό όμως δεν μειώνει την αξία τους.

ImageHandler

 

 

Σχόλια